Печено месо на жар

Печено месо на жар
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Случайно да ви се намира добре разгоряла се жар - имаме някои идеи, които включват крехко месо и свежа салата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • уни сос - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • чесън на прах - щипка
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото оставете цяло, може да е свинска плешка, врат или бекон.

Разтворете всички подправки в купа и хубаво натрийте месото, покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилника за една вечер.

На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.

Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни.

Сервирайте нарязано с топла гарнитура или зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: