Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби, топено сирене и заквасена сметана

Свински пържоли с гъби, топено сирене и заквасена сметана

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Свински пържоли с гъби, топено сирене и заквасена сметана6 / 6
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Хич не си и помисляме да поднесем свинските пържоли голи - приготвили сме им заливка с топено сирене и сме сигурни, че ще останете ужасно доволни"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • гъби - 500 г пресни
  • бяло вино - 300 мл
  • вода - 1 ч.ч
  • топено сирене - 1 опаковка
  • заквасена сметана - 1/2 кофичка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и топеното сирене нарязваме на колелца, а гъбите на по-едри парчета. Свинските пържоли начукваме и поръсваме с черния пипер и овалваме с брашното.

Започваме да редим гювеча, като на дъното сипваме малко олио, колкото да покрие дъното. Слагаме пържолите, лука, гъбите и накрая топеното сирене.

Отново пържоли лук, гъби, топено сирене, докато свършат продуктите, но най-отгоре трябва да завършим с топеното сирене. Сипваме малко олио и виното.

Разбиваме си заквасената сметана с малко вода и изсипваме върху ястието.

Затваряме гювеча с капака и слагаме в студена фурна като я включваме на 250 градуса.

Печем за час и половина, а след това махаме капака и оставяме така за около половин час.

Сервираме ястието, поръсено с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: