Начин на приготвяне
Месото почистваме от ципи и сухожилия. Овкусяваме го със сол и черен пипер.
Зеленчуците - лук, морков и целина нарязваме на малки зарчета, а стръковете праз на тънки шайби.
Бекона режем на средни кубчета. Поставяме го в тенджера със сгорещена мазнина на умерена температура. Разбъркваме го за 3-4 минути.
Непосредствено след него запечатваме за кратко и свинските късчета.
Изваждаме месата в чиния и към овкусената мазнина прибавяме нарязаните зеленчуци. Сотираме ги на слаб огън под капак, като разбъркваме непрекъснато.
След като те омекнат добавяме подправките- лавровото листо, зърната черен пипер и бахара.
След като водата при сотирането се редуцира, доливаме чаша вино и оставяме 5-7 минути, за да се изпари алкохолът.
Прибавяме последователно късчетата месо, бекона, 500 мл. гореща вода и говеждия бульон.
Скилидката чесън добавяме цяла, корените магданоз привързваме с конец, а картофите са нарязани на средни кубчета.
Поставяме капака и оставяме ястието да ври на слаба температура. След като месото е сварено поръсваме вареното ястие с пресен магданоз. Отстраняваме сварените корени и скилидка чесън.
Поднасяме свинското варено топло, с резен лимон и лъжица бита сметана по желание.