Кисело зеле с лимец, нахут и кайма на фурна

ЖГеоргиеваЖГеоргиеваПомощник Готвач89
30/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • лимец - 150 - 200 г
  • кайма - 300 г
  • нахут - 500 г
  • олио - зехтин
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размесете каймата с малко вода, за да не става на големи бучки.

Запържете в малко зехтин или олио. Прибавете зелето и лимеца, както и червения пипер.

Долейте с 1/2 буркан зелева чорба и 1/2 буркан вода. Оставете да поомекне зелето и да се свари лимецът.

Прехвърлете в тавичка, изсипете сварения нахут (може и от консерва) и запечете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар