Специална рецепта за месо от свински бут

01/12/2018
"Специални рецепти за специални хора - опитайте този сочен свински бут и да не забравите да кажете на всички, откъде сте взели рецептата "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 172
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1. 5 - 2 кг от бут
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • за намазване
  • мед - 3 с. л.
  • горчица - 2 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • тъмна бира - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сложете цялото парче месо, залива се с вода и добавяме нарязан едро праз лук, моркови, резени целина, дафинов лист и зърна черен пипер.

Месото се вари на умерен огън за час-час и половина. Изважда се и отцеждаме добре.

Поръсва се със сол, черен пипер от всички страни и намазваме със смес от мед и горчица.

Поставя се цялото парче месо в тавичка, отгоре се залива с тъмна бира, количеството й зависи от това колко месо се приготвя.

Покрива се с алуминиево фолио и печем за 1 час на 200 градуса в загрята фурна. Проверява се печеното свинско дали е готово и ако има нужда се пече още малко до готовност.

От сварените моркови, праз и целина с малко от бульона се пасира пюре и се овкусява на вкус. Нарязва се месото на филии и сервираме с пюрето.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар