Домашно пиле с праз и ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Домашно пиле с праз и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
02/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Как стана толкова вкусно - ами за целта ви трябва домашно пиле, останалото четете в рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1/2 бр.
  • праз - 1 бр. (бялата част)
  • пилешки бульон - 2 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции и сложете да се вари с пилешкия бульон.

Сипете олиото в тавата и ситно нарязания праз и лук, пъхнете във фурната и след като се запържи, добавете и измития и накиснат ориз.

Запържете до прозрачност, след което овкусете с черния пипер и чубрицата, сложете месото и 3 чаши от бульона.

Месото поръсете със червен пипер и печете до извиране на водата и хубав загар на месото. Лесно и вкусно пиле с ориз на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: