Начин на приготвяне
Фурна 180 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене.
Тиквата се сварява на пара, за да не поема вода или се изпича във фурна. Пасира се с пасатор до пюре. Оставя се настрана.
Брашното се смесва с бакпулвера, солта и содата. Оставя се настрана.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се прибавя на струйка олиото при непрекъснато разбиване с миксер на ниска степен, след това и тиквеното пюре, разбива се за кратко. Накрая се прибавя брашното, бакпулверът, всички подправки и се разбива отново до хомогенна смес.
С помощта на чаена лъжичка се загребна от сместа и се оформят кръгли не много големи топчета на разстояние в тавата за печене. Оформянето им е малко трудно, трябва да се прояви малко търпение, защото не може да се очаква напълно хубаво топче от сместа, тя е по-скоро към кейково тесто. Доколкото може се заглаждат с лъжичката. За удобство леко навлажнявах лъжицата и така става по-добре заглаждането им.
Тиквените сладки се пекат на 180 градуса за около 8 до 10 мин. Изваждат се оставят се в тавата за 5-7 мин и след това се охлаждат напълно върху решетка.
С шпатула се разбъркват съставките за крема. Слепват се две по две с крем.
По желание се потопяват леко с цветни перли и се покапва през вилица разтопен шоколад.
Източник: food for the soul
Тези слепени сладки са пристрастяващи, разкошни са на вкус с приятна коричка и мека сърцевина.
Може да се ползва и мармалад по избор, разбит с масло или така, както е дадена рецептата с крема сирене или фина извара. Ако се ползва извара и тя е малко по-зърнеста, е добре да се мине през цедка.
Към крема съм добавила и карамелено Дулсе, защото в момента разполагах с него, но това не е задължително и може да се прескочи.
По избор съм ги напръскала с малко разтопен шоколад.
Коментари