Меки тиквени сладки

03/12/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76369946191
"Толкова са вкусни, че никога не остават за дълго - веднага се изяждат "
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 356
  • Преглеждания за месеца20355
  • Преглеждания за седмицата7718
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене.

Тиквата се сварява на пара, за да не поема вода или се изпича във фурна. Пасира се с пасатор до пюре. Оставя се настрана.

Брашното се смесва с бакпулвера, солта и содата. Оставя се настрана.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се прибавя на струйка олиото при непрекъснато разбиване с миксер на ниска степен, след това и тиквеното пюре, разбива се за кратко. Накрая се прибавя брашното, бакпулверът, всички подправки и се разбива отново до хомогенна смес.

С помощта на чаена лъжичка се загребна от сместа и се оформят кръгли не много големи топчета на разстояние в тавата за печене. Оформянето им е малко трудно, трябва да се прояви малко търпение, защото не може да се очаква напълно хубаво топче от сместа, тя е по-скоро към кейково тесто. Доколкото може се заглаждат с лъжичката. За удобство леко навлажнявах лъжицата и така става по-добре заглаждането им.

Тиквените сладки се пекат на 180 градуса за около 8 до 10 мин. Изваждат се оставят се в тавата за 5-7 мин и след това се охлаждат напълно върху решетка.

С шпатула се разбъркват съставките за крема. Слепват се две по две с крем.

По желание се потопяват леко с цветни перли и се покапва през вилица разтопен шоколад.

Източник: food for the soul

Тези слепени сладки са пристрастяващи, разкошни са на вкус с приятна коричка и мека сърцевина.

Може да се ползва и мармалад по избор, разбит с масло или така, както е дадена рецептата с крема сирене или фина извара. Ако се ползва извара и тя е малко по-зърнеста, е добре да се мине през цедка.

Към крема съм добавила и карамелено Дулсе, защото в момента разполагах с него, но това не е задължително и може да се прескочи.

По избор съм ги напръскала с малко разтопен шоколад.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар