Вълшебно Гаспачо с мента

03/12/2018
"Силата на кулинарната магия - щипка мента превръща обикновеното Гаспачо във вълшебно "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо850
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • хляб - 150 г сух, от предния ден
  • мента - 2 стръка, свежа
  • зехтин - 50 мл екстра върджин
  • оцет - 25 мл
  • чесън - 2 скилидки, големи
  • вода - 700 мл
  • лед - 200 г малки кубчета
  • сол - 2 с.л. равни или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите това Гаспачо, ще ви е нужен мощен уред като блендер, кухненски робот или такъв от типа на Нутри булет. Може и с пасатор, но в такъв случай трябва хлябът да се накисне предварително във водата, а ледът да се изключи от рецептата или да се добави накрая на кубчета във всяка порция.

Откъснете само листенцата от клонките мента, а скилидките чесън обелете, разполовете надлъжно и извадете лютата сърцевина (кълнчето)

В купата на вашият уред сложете хляба (за предпочитане без кората), леда, зехтина, оцета, солта, чесъна, ментовите листа и водата.

Пуснете първоначално на средна скорост и после прогресивно увеличавайте до максимална в продължение на 4 минути.

Готовото свежо Гаспачо разсипете в чашки или купички и украсете с ментови листенца.

Поднесете студено!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар