Глазирано свинско с гъби

Глазирано свинско с гъби
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"За най-апетитни резултати - глазирайте свинското и гарнирайте с гъби"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • гъби - 400 г пресни
  • лук - 1 бр
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - щипка
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на 4 или 6 големи порции.

В купичка смесете подправките, разбъркайте много добре и намажете порциите месо.

Нарежете лука и гъбите и ги сипете в тава, поставете намазаното месо, а останалата част от подправките размийте с малко вода и сипете върху гъбите.

Напръскайте с малко олио и печете в умерена фурна.

Ако искате свинското печено да има по апетитна коричка, може да оставите малко от сместа с подправки и да ги мажете с глазурата няколко пъти по време на печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: