Терин от чушки с пилешки дробчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
336
47
74
3
04/12/2018
"Лесен за приготвяне, с атрактивна визия и много изискан терин от чушки с пилешки дробчета, който да поднесете с добре изстудено бяло вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо601
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с подготовката на червени чушки - изчистете ги, напръскайте със зехтин, нарежете на две и до омекване ги оставете във фурната (на ниска температура). След като са готови, ги задушете ги в найлонов плик и след 10 минути ги обелете.

Нарежете лука и чесъна на ситно, моркова на тънки ивици.

Загрява се зехтинът и се запържват около 5 минути. Изсипете ги в купа.

В същата мазнина се запържват дробчетата (наситнени предварително).

Разбъркайте ги със зеленчуците в купата.

Яйцата сварете твърдо. Нарежете ги на кубчета или намачкайте с вилица. Прибавете ги в купата и разбъркайте отново.

Застелете форма за терин или малка кутия за сладолед (500 мл) с фолио. Сложете част от чушките с острия край към центъра.

Сложете пълнежа от купата, като притискате добре. Покрийте с останалите чушки. Сгънете краищата ма фолиото, така че да покрие терина. Оставете в хладилник поне за 2 часа. Отделения сок махнете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар