Свински хапки пиперлия

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Свински хапки пиперлия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"И в състезанието най-добро мезе за отлежало домашно винце победител са ...Свински хапки пиперлия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л. сухо
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • мед - 1 с.л. пчелен
  • оризово брашно - 150 г
  • олио - 1 с.л. слънчогледово
  • краве масло 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме место на хапки с желан размер. Смесваме в купа соевият сос, бялото вино и черният пипер. Овалваме месото в сместа, така че да се маринова равномерно, покриваме с фолио за свежо съхранение и прибираме в хладилник за поне два часа.

Разбъркваме до хомогенна смес олиото, солта, трите вида пипер и меда и заливаме маринованото свинско. Разнасяме хубаво сместа по месото, тъй като тя ще ни служи като лепило.

След като са добре вкусени свинските късчета, се овалват хубаво от всички страни в оризовото брашно. Може да поставите брашното в найлонов плик и да пускате няколко хапки, да раздрусвате, пак няколко хапки, да раздрусвате и така, докато всички се овалят добре.

В тиган загрявате кравето масло и пържите месото, докато стане златисто. Не трябва да се пържи прекалено много, за да не прегори пиперът, но и трябва да е достатъчно, че месото да не е сурово.

Затова направете хапките по-дребни и разбърквайте по-често. Ако се наложи добавете още краве масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: