Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга с чери домати, каперси и сметанов сос

Сьомга с чери домати, каперси и сметанов сос

Сьомга с чери домати, каперси и сметанов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • котлети от сьомга - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • зелен лук - 3 стръка
  • чери домати - 250 г
  • каперси - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • масло - 30 гр
  • готварска сметана - 150 мл
  • копър - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете котлетите сьомга с черен пипер и сол от двете страни. Загрейте зехтина в голям тиган с незалепващо покритие и ги запържете от двете страни, докато се зачервят.

Прехвърлете ги в тавичка и запечете във фурна, предварително загрята до 200 градуса. В същия тиган пригответе соса.

Запържете нарязаните на кръгчета лук. Добавете нарязаните чери домати, а след 3 мин и каперсите.

Налейте виното. Подправете със сол, черен пипер и лимоновия сок. Сложете маслото и сметаната, разбъркайте добре и подправете със ситно нарязания копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: