Обикновени домашни курабии

Обикновени домашни курабии

Обикновени домашни курабии1 / 3
05/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви25 мин.
Общо55 мин.
"Обикновените домашно курабии са магически, защото хем са обикновени, хем са вълшебно вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделя се едни жълтък за намазване отгоре, останалите яйца се разбиват със захарта.

Добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб и амонячна сода.

Сипва се разтопена свинска мас, ванилия, кора от настърган лимон и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Оформят се големи като мандаринки топчета и нареждаме в тава на разстояние, защото се надуват.

Намазват се с разбит жълтък с малко вода и поръсваме с кристална захар.

Печем курабиите в загрята фурна 180°C до златисто.

Чудесни за закуска.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: