Солена палачинкова торта с чушки и шунка

ЖулиетаЖулиетаНовак3712
05/12/2018
"Торта, която може да поднесеш с бяло вино и бира, е най-хубавата на света "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 209
  • Преглеждания за месеца2351
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стъпка първа

Счукваме в дълбока купа яйцата, към тях прибавяме захарта и солта. Разбъркваме много добре и почваме към получената смес да добавяме малко по малко брашно и вода и така редуваме брашно, вода. Бъркаме постоянно, докато не се получи гладка хомогенна смес за палачинки.

Стъпка втора

Изпичаме палачинките във тиган с малко мазнина на слаб огън. Като всяка готова палачинка намазваме със масло. Моите палачинки излязоха около 15-20

Стъпка трета

Приготвяме си млечната смес в купа, като изсипваме киселото мляко и към него натрошаваме сиренето, слагаме и топеното сирене, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме много добре и оставяме на страна.

Стъпка четвърта

Нарязваме киселите краставички на шайби може и на тънки дълги ленти, нарязваме и чушките на ленти, нарязваме и кренвиршите на шайби може и шунката но аз я сложих на цели кръгли парчета.

Стъпка пета

Сглобяване на палачинковата торта: в подходящ съд нареждаме първата палачинка, след това върху нея намазваме със млечната смес, след това нареждаме чушките, кренвиршите, киселите краставички и шунката и така редуваме, докато свършат продуктите. Завършваме с млечната смес, като оставяме за намазване по края на самата торта.

След като сме намазали добре солена палачинкова торта с млечната смес, отстрани слагаме настърган кашкавал да полепне хубаво (както е на снимката) украсяваме с киселите краставички и червените чушки.

Сервираме както топла, така и студена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар