Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Прясно зеле с домати и македонка

Прясно зеле с домати и македонка

Прясно зеле с домати и македонка
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Много си го обичаме прясното зеле с домати на фурна, но в този вариант - в вкусна наденица"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. прясно
  • домати - 1 буркан белени
  • ориз - 1 к.ч.
  • салам - 3 бр. (Македонка на Кен)
  • червен пипер - 1 к.л
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - 3 стръка
  • олио - 1 к.ч
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на едро и сложете в тенджера с олиото да се запържва.

Бъркайте, докато се слегне, добавете червения пипер, малко вода и доматите.

Оставете на бавен огън да поври, след което сипете измития ориз. Овкусете със сол и варете до сваряване на ориза.

След като манджата е готова, я изсипете в тава, поръсете със черен пипер и малко магданоз.

Нарежете наденицата, като я разполовите и нацепите.

Подредете парчетата отгоре и доизпечете зелето на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: