Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Крокети»Пържени крокети от картофи, моркови и праз

Пържени крокети от картофи, моркови и праз

Пържени крокети от картофи, моркови и праз
Снимка: Илияна Димова
10 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Тези крокети изглеждат като крокети, с които може да се изпие прилично количество бира"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • оризово брашно - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • хляб - 1 филийка сух без корите
  • яйца - 1 бр. прясно
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите (500-600 г), измиваме и слагаме да се варят цели, като към тях прибавяме и измити, белени цели моркови (2 бр.). Варим, колкото е необходимо, докато се сварят, но без да се разваряват. Когато са готови, изваждаме от водата и оставяме да се отцедят.

Като се поохладят, настъргваме на едро ренде.

В малко олио (2 с.л.) и вода (1/2 к.ч.) задушаваме почистен и измит праз, нарязан ситно. Като поомекне и остане на мазнина, махаме от котлона и като се охлади, прибавяме към картофите и морковите.

Разбъркваме и подправяме със сол, черен пипер, чубрица и магданоз. Прибавяме филийката хляб, напоена във вода и добре отцедена.

Слагаме и оризово брашно (1 с.л.) и нишестето (1 с.л.), а после и яйцето.

Омесваме хубаво сместа и с леко навлажнени ръце правим топчета - крокети.

Овалваме хубаво в царевично брашно и изпържваме в повече олио до златисто.

Може да поднесем картофените крокети със сос от хубаво смесени майонеза и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: