Бъркана питка с царевично брашно

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
07/12/2018
"Когато не сте в настроение за месене - пригответе бъркана питка с царевично брашно "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 874
  • Преглеждания за месеца275
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Смесете двата вида пресети брашна. Поставете половината от него в купа, смесено с бакпулвера, и прибавете яйцето, олиото, солта, сиренето и киселото мляко.

Започнете да бъркате с шпатула сместа и постепенно добавяйте останалото брашно.

В тава с диаметър 26 см постелете хартия за печене и сипете тестото, загладете с шпатулата.

Включете фурната за загрява на 180 градуса, след като нагрее, поставете тавата в нея и печете царевичната питка за 35 минути до златисто кафяв загар.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар