Начин на приготвяне
Бихте могли да приготвите този чай и с изсушени рози, ала на свежо откъснатите свежестта и ароматът са изключително ефирни.
Може само листенца или цял цвят, в случая 3!
Заливаме ги с горещата преварена изворна вода и оставяме съда захлупен около 10 тина минути, за да може розите да споделят цвета и аромата си с водата.
Сипете нежно в стъклена чаша и подсладете с нежния течен акациев мед.
Според нас този мед е най-подходящ, тъй като другите видове мед и останалите подсладители са силни ароматни и доминиращи, които биха се отразили и повлияли на ефирността на тази приказна топла напитка, която ако отпиете и затворите очи, ще Ви пренесе в Долината на Розите.
Подходящ не само за следобеден чай, а и за една релаксираща блажена чаена церемония.
От тази напитка лъха благостта на природата и женствената енергия на Царицата Роза!