Начин на приготвяне
Овкусете рибните котлети със сол и черен пипер.
Разбийте яйцето с горчицата. Смесете галетата със солта.
Натопете котлетите в яйчената смес след това оваляйте в галетата. Загрейте олиото и изпържете до златисто. Извадете върху кухненска хартия и дръжте на топло.
Междувременно направете гарнитурата. Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Сипете предварително нарязаните праз и чесън на ситно. Запържете за около 5 мин.
Добавете булгура и разбърквайки гответе още около 2 мин. Добавете бульона и ригана. Оставете на слаб огън булгура да поеме цялата течност около 20 мин. При готовност отстранете от огъня и добавете нарязания на ситно копър и смлените предварително орехи.
Сервирайте котлетите толстолоб с гарнитурата от булгур.
Взаимствано от bonapeti.bg