Котлети от толстолоб с булгур

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
07/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо815
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • толстолоб - 2 котлета (около 400 гр.)
  • яйца - 1 бр.
  • горчица - 2 ч.л.
  • галета - 5 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пипер - 1/2 ч.л. черен
  • олио - за пържене
  • гарнитура от булгур
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • бульон - 2 ч.ч. гъбен
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени на дребно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете рибните котлети със сол и черен пипер.

Разбийте яйцето с горчицата. Смесете галетата със солта.

Натопете котлетите в яйчената смес след това оваляйте в галетата. Загрейте олиото и изпържете до златисто. Извадете върху кухненска хартия и дръжте на топло.

Междувременно направете гарнитурата. Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Сипете предварително нарязаните праз и чесън на ситно. Запържете за около 5 мин.

Добавете булгура и разбърквайки гответе още около 2 мин. Добавете бульона и ригана. Оставете на слаб огън булгура да поеме цялата течност около 20 мин. При готовност отстранете от огъня и добавете нарязания на ситно копър и смлените предварително орехи.

Сервирайте котлетите толстолоб с гарнитурата от булгур.

Взаимствано от bonapeti.bg

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар