Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Шаран с ориз, орехи и стафиди

Шаран с ориз, орехи и стафиди

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Шаран с ориз, орехи и стафиди
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
08/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Биричката изстудена ли е, защото шаранчето е на масата?"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • стафиди - 100 г
  • орехи - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • девисил
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете рибата, като я осолите добре отвътре и отвън. След това си направете сместа с ориза, като го измиете, и добавите към него нарязаните на ситно орехи и целите стафиди, добавяте и подправките.

Разбърквате и пълните шарана с част от сместа и останалата изсипвате отвън (може и всичката смес да е отвън). Заливате с вода 1 към 5 на ориза, тоест с 5 ч.ч. вода.

Нарязвате лимона на шайби и ги нареждате върху шарана.

Печете на 200 градуса за около час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.5
50
41
30
20
11
Дай твоята оценка: