Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа с розмарин

Гъбена супа с розмарин

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Гъбена супа с розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ароматна гъбена супа за стопляне на душата във всеки един момент"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1.5 л.
  • печурки - 200 г
  • лук - 1 глава
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 клонка
  • сол
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте картофите и морковите. Нарежете ги на едро и ги прехвърлете в подходяща теджера. Добавете 2 с.л. масло и ги сложете на котлона да се задушат за 10-на мин, като разбърквате от време на време.

След това ги залейте със зеленчуковия бульон, намалете огъня и оставете да къкри 30-35 мин или до готовност на зеленчуците.

Махнете от огъня и ги намачкайте с преса.

Нарежете лука на ситно и го задушете (около 5 мин) в 1 с.л. масло заедно с розмарина. След това добавете сметаната, наситнените гъби и пресования чесън.

Овкусете със сол и малко индийско орехче. Задръжте гъбената чорба на огъня за още 2-3 мин, след което ги прехвърлете в тенджерата с пресованите картофи и моркови.

Върнете супата на среден огън за още 20 мин.

Сервирайте топла!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: