Маринован червен лук

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
11/12/2018
"Перфектното допълнение към всяка салат или разядка - ароматен и хрупкав мариновал лук "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 360
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • червен лук - 3 - 4 глави
  • балсамов оцет - 250 мл
  • вода - 250 мл
  • захар - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • звездовиден анасон - 2 - 3 бр.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • морска сол - 1 с.л.
  • мащерка - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете червения лук на четвъртини. Поставете в цедка над купа и залейте с вряла вода, за да отстраните острия вкус.

За маринатата загрейте балсамовия оцет и около 150 мл вода.

Добавете зърната черен пипер, дафиновия лист, анасона, захарта и морската сол.

Оставете сместа да поври за кратко.

Дръпнете от котлона и добавете още малко вода.

Прехвърлете лука в бурканче. Добавете вътре стръкчета прясна мащерка.

Залейте с горещата марината и затворете маринования лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар