Постна содена питка с газирана вода

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
11/12/2018
"Класическа и изпитана от времето рецепта за постна питка, подходяща за Бъдни вечер и други тържествени случаи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 594
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното със содата бикарбонат и солта. Добавете и микса от семена.

Разбъркайте сухите съставки и прибавете меда.

Налейте газирана вода и започнете да омесвате.

Оформете тестото на топка. Поставете в тава върху хартия за печене. Поръсете питката с брашно.

С остър нож направете дълбоки разрези във формата на кръст. 

Поставете в предварително загрята на 220°C фурна за около 10 минути, след което намалете температурата на печене на 180 градуса.

Печете содената питка за около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар