Постна содена питка с газирана вода

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
885
11/12/2018
"Класическа и изпитана от времето рецепта за постна питка, подходяща за Бъдни вечер и други тържествени случаи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 450
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното със содата бикарбонат и солта. Добавете и микса от семена.

Разбъркайте сухите съставки и прибавете меда.

Налейте газирана вода и започнете да омесвате.

Оформете тестото на топка. Поставете в тава върху хартия за печене. Поръсете питката с брашно.

С остър нож направете дълбоки разрези във формата на кръст. 

Поставете в предварително загрята на 220°C фурна за около 10 минути, след което намалете температурата на печене на 180 градуса.

Печете содената питка за около 30 минути.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Здравейте!
Няма как питката да е постна щом в нея има мед.Макар да е извлечен от прашец, той е животински продукт.
Може и да греша, ако някой знае със сигурност, нека каже.
0
0