Постна содена питка с газирана вода

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
919
11/12/2018
"Класическа и изпитана от времето рецепта за постна питка, подходяща за Бъдни вечер и други тържествени случаи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 129
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното със содата бикарбонат и солта. Добавете и микса от семена.

Разбъркайте сухите съставки и прибавете меда.

Налейте газирана вода и започнете да омесвате.

Оформете тестото на топка. Поставете в тава върху хартия за печене. Поръсете питката с брашно.

С остър нож направете дълбоки разрези във формата на кръст. 

Поставете в предварително загрята на 220°C фурна за около 10 минути, след което намалете температурата на печене на 180 градуса.

Печете содената питка за около 30 минути.

Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
4.22 лв.
Виж ››

За хляба и тестените изделия ви трябва специален нож, препоръчваме ви този цветен кухненски нож, който ще улесни живота ви.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Здравейте!
Няма как питката да е постна щом в нея има мед.Макар да е извлечен от прашец, той е животински продукт.
Може и да греша, ако някой знае със сигурност, нека каже.
0
0