Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свински гърди с боб и зеле на фурна

Свински гърди с боб и зеле на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински гърди с боб и зеле на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Да, старомодни сме, затова винаги ще предпочетем домашните свински гърди с боб и зеле на фурна"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г сурови
  • боб - 2 кутии по 400 г боб с доматен сос
  • зеле - 150 г прясно
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските гърди на парчета с еднаква големина.

Почистете лука, моркова и зелето и ги нарежете на дребни парченца.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете месото за около 15 мин, докато стане златисто, като разбърквате периодично.

Извадете месото и го разпределете в дълбока тава за печене. Сипете нарязаните лук, морков и зеле в мазнината от месото и пържете около 10 мин, докато поомекнат.

Сипете боба с доматения сос и овкусете с подправките. Ако е много гъсто ястието, добавете около 150 мл вода.

Изсипете боба в тавата при месото.

Сложете в загрята фурна на 200°C и печете около 40 мин или докато течността се редуцира и бобът със свинско остане почти само на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: