Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Тиган»Спаначен ориз с кисело мляко

Спаначен ориз с кисело мляко

Спаначен ориз с кисело мляко
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Класическо ястие, което връща със своя вкус в детството всеки, който е опитвал истински спанак на село, набран от градината на баба"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • спанак - 2 ч.ч. нарязан
  • черен пипер - 1/3 ч.л. , млян
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 8 - 10 с.л. или 1/2 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измиваме старателно ориза 5 пъти, докато водата стане бистра.

2. Добавяме нарязания спанак.

3. Овкусяваме с черния пипер, солта и шарлана.

4. Разбъркваме и сипваме точната пропорция вода.

5. Варим на оризоварка за 30 минути или на котлон в тенджерка, докато оризът се свари и поеме всичката вода.

6. Готовото ястие разпределяме в 2 порции и сипваме по 4-5 с.л. кисело мляко. Може да се поднесе и разбъркано!

Този ориз със спанак е класическо ястие, което връща със своя вкус в детството всеки, който е опитвал истински спанак на село - набран от градината на баба!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: