Gotvach.bg»Рецепти»Подправки и заготовки»Домашна Гарам масала

Домашна Гарам масала

Домашна Гарам масала
Снимка: Мюрвет Юсуфова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Ако се чудите с какво да овкусите вашето месо, имаме перфектното решение за вас - домашна Гарам масала"

Необходими Продукти

  • кориандър - 8с.л. (на зърна)
  • кимион - 4 с.л (на зърна)
  • черен пипер - 2 с.л. (на зърна)
  • кардамон - 4 с.л. (на зърна)
  • карамфил - 1 ч.л. (на зърна)
  • канела - 2 пръчици
  • чили - 1 ч.л. на люспи (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган, загрят на средна степен, сложете всички съставки. При постоянно разбъркване запечете за около 15-20 минути, но внимавайте да не ги прегорите.

Вече готовите семена трябва да охладите. Канелата, ако ви е трудна за смилане, заменете с вече готова смляна.

Обелете кардамона и заедно с другите съставки смелете в удобен за вас уред.

Вече готовата подправка съхранявайте в добре затворен съд.

С подправката Гарам масала можете да овкусявате агнешко, пилешко, леща, всички индийски ястия и много други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Anka Neykova
Anka Neykova
обичам гарам масала , невероятно сливане на всички аромати , придава ароматен и много апетитен вкус на ястията, предпочѝтам го на първо място пред всѝчки останали подправки
07.01.2017 14:31
Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
Много Ви благодаря,че харесахте предложението.Изключителен аромат!
23.02.2016 12:24
1
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Чудесно предложение.Наскоро бях в Индия и си купих Гарам масала, дори няколко пъти я използвах вече.Това е ароматът на Индия.
23.02.2016 12:01
1
Мюрвет Юсуфова
Мюрвет Юсуфова
Много се радвам,че харесахте моето предложение!Пробвала съм и други рецепти,но някак не се доближаваха до моя вкус.За мен това е моята рецепта за Гарам масала.Надявам се да ви хареса!
23.02.2016 11:54
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотно предложение,от много време си търся да си закупя тази подправка,а сега с твоята рецепта лично ще си я направя.Изключителен вкус придава на пилешко месо.Канелата и Гарам масала са най-популярните подправки на Индия,чувала съм че няма определен вкус,защото всяко семейство си я приготвя по негов начин.
22.02.2016 23:25