Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко печено с Гарам масала

Агнешко печено с Гарам масала

Мюрвет ЮсуфоваМюрвет Юсуфова
Чирак
4219451216
Агнешко печено с Гарам масала
Снимка: Мюрвет Юсуфова
1 / 2
02/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг (от бут или плешка)
  • гарам масала - 1 с.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре агнешкото и го нарежете на 4 парчета.

Сложете го в тава, в която ще печете, посипете с подправките: Гарам масала, девесил, солта и олиото.

Разбъркайте добре, така че подправките да полепнат добре по месото.

Сипете водата и покрийте с алуминиево фолио.

Печете на 180-200 градуса за около 90 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: