Gotvach.bg»Рецепти»Подправки и Заготовки»Домашно направен прах Гарам масала

Домашно направен прах Гарам масала

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Домашно направен прах Гарам масала1 / 2
10/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.

Необходими Продукти

  • канела - 1 малка пръчица
  • черен пипер - на зърна 1 ч.л.
  • карамфил - 6 зрънца
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • кардамон - зърна 1 с.л.
  • кориандър - зърна 2 ч.л.
  • кимион - зърна 2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запичаме кардамона, кориандъра и кимиона на сух тиган за кратко.

Смиламе всички подправки в блендер, машинка за кафе или просто ги счукваме в хаванче.

Тази комбинация дава средно лют вкус. Използва се в много зеленчукови и месни ястия.

От дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
41
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Харесвам аромата на Гарам-Масала, но си го купувам в насипно състояние, оригинален е. 50 г е напълно достатъчно за много време. Държа го в плътно затворено бурканче. Не бих казала, че е подходящ за всякакви ястия, само за определени, . и за някои видове маслени сладки и добавка на подправката Тонка боб. Наистина придава прекрасен аромат
07.01.2017 15:11
Anka Neykova
Anka Neykova
перфектната подправка за всякакви ястия,обожавам миризмата
07.01.2017 14:34