Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Оригинална пица Барбекю

Оригинална пица Барбекю

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Оригинална пица Барбекю
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
17 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ароматът на тази пица ни подсказва, че сме забравили две неща - да пишем на диетата, че всичко между нас е свършено и да купим повечко бира"

Необходими Продукти

  • За тесто
  • брашно - 250 г + за поръсване на плота и доизмесване
  • мая - 10 г жива
  • вода - 140 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • Плънка
  • сос барбекю - 6 с.л.
  • доматен сос - 5 с.л.
  • моцарела - 150 г зряла
  • пилешко филе - 1 бр. (150 г)
  • кайма - 150 г смес
  • бекон - 4 - 5 слайса
  • лук - няколко резенчета (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и към него натрошете маята, сипете водата, зехтина и солта. Замесете гладко тесто, което оставете на топло за 30 минути да втаса.

Разточете бухналото тесто на тънка кора върху хартия за печене. Може да направите една голяма пица или две или повече по-малки.

Запечатайте на леко намазнен тиган пилешкото филе за кратко от двете страни и после го нарежете на малки парченца.

Бекона направете на лентички или квадратчета, както ви харесва.

Намажете пицата със доматения сос и соса Барбекю. Поръсете с моцарелата - настъргана, а върху нея разпределете пилешкото месо и каймата - на трохи. Завършете с бекона и тънки резенчета лук по желание.

Печете пицата на 190 градуса в предварително загрята фурна за 15 минути или до предпочитан от вас загар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: