Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Барбекю от свинско с коняк и зеленчуци

Барбекю от свинско с коняк и зеленчуци

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Барбекю от свинско с коняк и зеленчуци
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"За ценитете ли на скарата ще предложим тези вкусни шишчета с вкус на коняк и много зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • свинско месо - 1 кг от врат
  • наденица - 3 бр. домашна
  • лук - 2 бр. големи глави кромид + 3 бр. малки
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - по 2 бр. зелени и червени
  • патладжани - 1 бр.
  • печурки - 250 г гъби
  • черен пипер - млян, на вкус
  • кимион - млян, на вкус
  • бахар - млян, на вкус
  • чубрица - ситно смляна, на вкус
  • За маринатата
  • соев сос - 150 мл.
  • коняк - 150 мл.
  • зехтин - 2 с.л. + 3 с.л. за зеленчуците
  • кафява захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на месото и маринатата трябва да започне от предния ден, за да се овкуси по-добре. Свинското се нарязва на пържоли. И от всички страни се поръсва със сухите подправки. Сложете пържолите в тавичка.

Направете маринатата от посочените продукти в малка купичка и залейте пържолите с половината от нея. Нарежете месото на хапки и мариновайте по същия начин. Разбъркайте добре.

Накиснете дървени шишчета във вода. Нарежете тиквичките и патладжана на ленти. Посолете и полейте с малко зехтин.

Нарежете малките глави лук на шайби и ги нанизвайте внимателно на дървени шишчета напречно. Намажете със зехтин.

Чушките се почистват и нарязват заедно с лука на парчета, големи колкото хапките от месото. Нарежете гъбите и редувайте върху шишчетата месо, лук, гъби, месо, чушка червена, лук, месо, зелена чушка, гъби, месо и т.н. Целта е да се получат колкото се може по-пъстри.

Печете пържолите, шишчетата и наденицата на умерено загрята скара или жарава за около 20 мин. Заедно с тях изпечете и зеленчуците, за да се смесват ароматите им по време на печене.

Когато лентите от тиквички и патладжан са готови, ги нанижете и тях на шишчета, като ги нагъвате за по силен ефект при поднасяне. Сервирайте топли със салата по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

NEVI
NEVI
В маринатата не слагам коняк защото и децата хапват и вместо захар слагам мед и черен пипер не може без него Рецептата е супер и вече влизаме в сезона на барбекюто направете я
20.03.2016 09:45
1
Покажи всички подкоментари