Начин на приготвяне
Приготвянето на месото и маринатата трябва да започне от предния ден, за да се овкуси по-добре. Свинското се нарязва на пържоли. И от всички страни се поръсва със сухите подправки. Сложете пържолите в тавичка.
Направете маринатата от посочените продукти в малка купичка и залейте пържолите с половината от нея. Нарежете месото на хапки и мариновайте по същия начин. Разбъркайте добре.
Накиснете дървени шишчета във вода. Нарежете тиквичките и патладжана на ленти. Посолете и полейте с малко зехтин.
Нарежете малките глави лук на шайби и ги нанизвайте внимателно на дървени шишчета напречно. Намажете със зехтин.
Чушките се почистват и нарязват заедно с лука на парчета, големи колкото хапките от месото. Нарежете гъбите и редувайте върху шишчетата месо, лук, гъби, месо, чушка червена, лук, месо, зелена чушка, гъби, месо и т.н. Целта е да се получат колкото се може по-пъстри.
Печете пържолите, шишчетата и наденицата на умерено загрята скара или жарава за около 20 мин. Заедно с тях изпечете и зеленчуците, за да се смесват ароматите им по време на печене.
Когато лентите от тиквички и патладжан са готови, ги нанижете и тях на шишчета, като ги нагъвате за по силен ефект при поднасяне. Сервирайте топли със салата по ваш вкус.
Коментари