Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа и към него натрошете маята, сипете водата, зехтина и солта. Замесете гладко тесто, което оставете на топло за 30 минути да втаса.
Разточете бухналото тесто на тънка кора върху хартия за печене. Може да направите една голяма пица или две или повече по-малки.
Запечатайте на леко намазнен тиган пилешкото филе за кратко от двете страни и после го нарежете на малки парченца.
Бекона направете на лентички или квадратчета, както ви харесва.
Намажете пицата със доматения сос и соса Барбекю. Поръсете с моцарелата - настъргана, а върху нея разпределете пилешкото месо и каймата - на трохи. Завършете с бекона и тънки резенчета лук по желание.
Печете пицата на 190 градуса в предварително загрята фурна за 15 минути или до предпочитан от вас загар.
Добър апетит!