Сиропирани меденки

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач711196362
13/12/2018
"Диета може да започнете и от другата седмица, но сиропираните меденки са най-вкусни, докато са пресни, та изборът е ясен "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо730
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 50 г
  • олио - 25 мл
  • мед - 100 г
  • сода - 1 к.л.
  • брашно - колкото трябва за меко тесто /около 1 кг/
  • За сиропа
  • вода - 5 ч.ч.
  • захар - 3 и 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се олиото, меда, содата и брашното.

Замесва се гладко тесто, което може да се направи на топчета, които се късат от тестото или да се разточи на тънка кора, като при мен, и да се изрежат формички.

Готовите меденки се слагат в тава с хартия за печене и се пекат на 180 грaдуса за около 20 минути.

През това време се прави сиропът, като в съд се сипват водата със захарта и се варят до сгъстяване.

Готовите сладки се заливат с горещия сироп и се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар