Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Гювеч с диво прасе и телешко

Гювеч с диво прасе и телешко

Polina MatevaPolina Mateva
Новак
101357
Гювеч с диво прасе и телешко1 / 2
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Общо
180 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • диво прасе - 700 г месо (глиган)
  • телешко месо - 500 г
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава или само стръкове
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • кимион - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 7 - 8 бр. на зърна
  • шарен пипер - 2 - 3 щипки смлян
  • червен пипер - или 1 суха червена чушка
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • сол
  • червено вино - 100 мл.
  • олио
  • зехтин
  • свинска мас - 2 - 3 с.л.
  • За маринатата
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • ракия - 2 - 3 с.л.
  • зрял лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дивечът се изкисва в разтвор от вода, оцет, ракия или червено вино, нарязан на парчета зрял лук и се остава да престои минимум 7-8 часа.

Рецептата може да се изпълни и само с дивеч или телешко.

В дълбок съд се сгорещява мазнина и се запържва подсушеното телешко, слагат се черен пипер и сол, изважда се и после се запържва в същия съд и месото от диво прасе, добавя се нарязания лук и морков, останалите подправки и се изсипва в глинен гювеч.

Към него се налива виното и чаша вода и се оставя да се пече един час на 200 градуса.

Изважда се, разбърква се и добавят се нарязаните на едро картофи и се пече още час и половина.

Изважда се и се добавя доматеното пюре, размито с 1 с.л. брашно и леко се разбърква. Гювечът с дивеч се пече още 10 мин и ястието е готово.

Поднася се с туршия и хубаво червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: