Начин на приготвяне
Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете до омекване. Смелете граха в блендер.
Намачкайте картофите, прибавете граха и маслото, разбийте до получаването на пюре и овкусете с настърганата кора на 1/2 лимон, сол и черен пипер.
Сложете бялата риба в тенджера с прясното мляко и я варете. Извадете рибата в чиния. Пушената риба - ако е необходимо - обезкостете.
Нарязаните на ситно лук и моркови запържете в огнеупорен съд в малко загрят зехтин, докато омекнат. Прибавете горчицата и разбъркайте добре.
Добавете брашното и пържете 2 мин. Постепенно разрежете сместа с прясното мляко, в което сте варили рибата, до получаването на гладка смес. Добавете спанака и разбъркайте, докато се разтопи. Овкусете със сол, черен пипер и лимонов сок.
Прибавете двата риба. Настържете чедъра над сместа. Изсипете картофеното пюре с граха и го загладете, след което направете вдлъбнатини по повърхността на пая.
Печете рибения пай в загрята на 180 градуса фурна до получаването на златиста коричка.