Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с карамелизиран лук и боб

Фокача с карамелизиран лук и боб

Фокача с карамелизиран лук и боб
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Спечелихте ни още на фокача, но като разбрахме, че е с карамелизиран лук и боб - направо нямаме търпение да я опитаме"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 450 г
  • мая - 1/2 пакетче на д - р Йоткер (3.5 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 250 мл
  • за плънката
  • лук - 2 глави средно големи
  • праз - 1 стрък
  • морска сол
  • червен боб - 5 с.л. от консерва
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете останалите продукти и замесете меко тесто.

Поставете тестото в намазнена купа и покрийте с найлоново фолио. Оставете го на топло, докато удвои обема си.

Премесете тестото отново и го разточете на кора. Сложете го в тава с намазнено дъно. Оставете го отново да втаса.

Обелете лука и праза и ги нарежете на малки парчета. Загрейте олиото и задушете зеленчуците, докато получат златист загар.

Охладете и разпределете плънката върху тестото. Добавете и отцедения червен боб.

Поръсете фокачата със сух магданоз и морска сол и запечете в загрята фурна до златисто.

Фокачата с карамелизиран лук и боб е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: