Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа. Добавете зехтина, солта, захарта и маята. Разбъркайте. Налейте около 2 ч.ч. топла вода. Разбъркайте и започнете да месите.
Ако е необходимо прибавете още вода или брашно до замесването на меко тесто, което не лепне по ръцете ви.
Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса.
Готовото тесто разточете на две топки, а всяка топка разточете на правоъгълна кора.
Обелете лука и го нарежете на фини полумесеци. Задушете лука и чесъна в зехтина до омекването им.
Намажете всяка кора с песто, поръсете с карамелизираните зеленчуци и морска сол, наредете парченца свежо сирене и изпечете фокачата в загрята фурна до златисто-кафеникав загар.