Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Зимна яхния със свинско, зеленчуци и горчица

Зимна яхния със свинско, зеленчуци и горчица

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Зимна яхния със свинско, зеленчуци и горчица
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Перфектната зимна яхния - леко пикантна, много питателна и неустоимо вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от бут
  • лук - 5 гл.
  • картофи - 5 бр.
  • зелен боб - 800 г консерва
  • червен пипер - 3 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • бульон - 1 куб.
  • вода - около 500 мл.
  • горчица - 1 с.л. по желание
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 100 г консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на едри филии, месото на едри кубчета.

В голяма теджера се загрява олиото и се пържат около 5 минути. Прибавя се червеният пипер, после картофите, нарязани на средно големи кубчета, зеленият боб и разтворения бульон във водата.

Вари се около 30 минути и се добавя разтвореното в доматите брашно, като се разбърква непрекъснато.

След 5 минути се прибавя горчицата и нарязания магданоз. Яхнията се поднася топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

saleene
saleene
Обикновен, даже съкратен ГЮВЕЧ !!!
19.12.2018 16:15
2