Сочни картофи на фурна

Natali MartinesNatali Martines
Новак
12
Сочни картофи на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Приготвя се лесно, а резултатът е гарантирано вкусен - опитайте и не забравяйте да се похвалите на всички"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • бульон - разтворим
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязван на полумесец и се слагат в тава с висока стена (може и да е широка тава).

Морковите се нарязват на шайби и се добавят към картофите. Омесват се с подправките и се заливат с млякото.

Долива се вода, докато зеленчуците не се покрият, след което се опитва за сол и ако има нужда, се добавя.

Слага се фолио и се задушават така около 40 мин на 200 градуса, след което върху картофената запеканка се настъргва кашкавал отгоре и се оставя да запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: