Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета с дебелина 3 см. и го оваляйте в микс от брашно, сол и черен пипер.
Загрейте в дълбок тиган свинската мас и запържете в нея кубчетата до златисто кафяво. Извадете ги от тигана и ги прехвърлете в тенджера на топло.
В същия тиган сложете нарязаните на едро лук, чесън и моркови и оставете да се запържат. Изгасете всичко с бирата. Оставете да поври 3-4 мин. и след това добавете горещия телешки бульон.
Върнете месото и оставете да къкри поне час. Когато месото започне да омеква добавете доматеното пюре и мащерката и оставете да на огъня за още 20-на мин.
За гарнитурата обелете, нарежете на едро и сварете картофите. Отцедете ги и ги оставете да изстинат.
Загрейте свинската мас в голям тиган и щом започне да пръска прехвърлете в нея картофите. Овкусете с червен пипер и морска сол и пържете до получаване на златиста коричка.
Поднесете телешката яхния и картофите заедно.