Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Боб с праз в гювеч

Боб с праз в гювеч

Боб с праз в гювеч
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Боб, ама да е с праз и в гювеч - чудесно предложение за трапезата за Бъдни вечер"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 3 глави
  • праз - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и празът се почистват. Нарязват се на ситно. Бобът се измива. В гювеча се слага бобът. Добавят се лукът и празът. Сипва се малко вода, колкото да покрие боба. На бавен огън се оставя да заври.

На печка с дърва си е класиката. Когато бобът се вдигне нагоре, се добавят 300 мл студена вода, за да падне бобът отдолу и да ври по-лесно.

Продължава да се вари на бавен огън. Когато бобът се свари, се добавят олиото и червеният пипер. Овкусява се със сол и джоджен. Оставя се да поври още петнайсетина минути. Сервира се с чесънче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: