Бьоф бургиньон

21/03/2013
Десислава
отДесислава Новак
"Перфектното телешко ви чака на масата, а вие къде се бавите още?"
Приготвяне30 мин.
Готвене175 мин.
Общо205 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 260
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • олио - 3 с.л.
  • телешко месо - 900 г вратна пържола, нарязана на кубчета със страна 2.5 см
  • бекон - 2х100 г
  • арпаджик - 16 глави обелени
  • гъби - 225 г нарязани
  • лук - 1 глава кромид, нарязан
  • чесън - 1 скилидка, счукан
  • брашно - 3 с.л.
  • червено вино - 1 бутилка бургундско
  • бульон - 100 мл телешки
  • подправки - пресен букет
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в малка, дълбока тава. Изпържете месото на няколко порции, докато добре покафенее и го оставете на страна.

След това запържете бекона на ивици с арпаджика. Добавете гъбите и запържете за 2 минути. Извадете зеленчуците в чиния с решетъчна лъжица и добавете лука и морковите да се запържат за 8 минути или докато омекнат.

Добавете чесъна и пържете още 1 минута, сипете брашното и разбъркайте докато покафенее. Долейте виното, бульона и букета от пресни подправки. Върнете телешкото в тавата и изчакайте да заври.

Сложете капак и варете на тих огън около 2-2 и 1/2 часа или докато месото стане съвсем крехко. Добавете бекона, лука и гъбите и гответе още 15 минути. Накрая овкусете със сол, черен пипер и захар.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Станчева
Много вкусно, особено ако се сготви в тенджера за бавно готвене.Аз добавих и два моркова, които не са написани в рецептата, но пък се виждат на снимката.
Заслужава си да се опита.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв