Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сладки със сърца Дъга

Сладки със сърца Дъга

Сладки със сърца Дъга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • масло - 170 г
  • пудра захар - 155 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 3 пакетчета
  • жълтъци - 3
  • брашно - 310 г
  • сладкарски бои
  • белтъци - 1
  • вода - 5 мл
  • захарни топчета - цветни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло до кремообразен вид. Добавете пудрата захар и разбъркайте добре. Прибавете солта и ванилията. Сложете жълтъците и разбъркайте. Постепенно добавете брашното, разбъркайте и омесете на ръка тестото.

От него отделете 1/3, завийте го във фолио и приберете в хладилник.

Останалата част от тестото разделете на 6 равни топки, всяка от които оцветете със сладкарска боя в цветовете на дъгата. Всяко от цветните топчета разточете на правоъгълник с дебелина 5 мм, увийте го с фолио и приберете във фризера за 20 мин.

Разбийте белтъка с водата, които ще послужат за слепване. Наредете един върху друг замразените цветни правоъгълници, като между тях мажете белтъка с водата за слепване. Така слепените слоеве нарежете на филийки с дебелина, равна на височината на формата за изрязване на сърчица, която ползвате. С нея изрежете сърчица от филийките, така че всяко да има от шестте цвята дъгата.

Получените сърчица наредете едно върху друго, като мажете помежду им с лепилото от белтък и вода. Увийте ги във фолио и приберете във фризера за 30 мин. Замръзналата колона от сърчица намажете с лепилото от белтък и вода и започнете да облепяте с парчета от отделеното неоцветено тесто до получаването на цилиндър.

Намажете този цилиндър с лепилото и го оваляйте в цветните захарни топчета. Сложете във фризера за 1 час.

Нарежете сладките на филийки и ги наредете в тава за печене. Печете 10 мин във фурна, загрята до 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: