Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло до кремообразен вид. Добавете пудрата захар и разбъркайте добре. Прибавете солта и ванилията. Сложете жълтъците и разбъркайте. Постепенно добавете брашното, разбъркайте и омесете на ръка тестото.
От него отделете 1/3, завийте го във фолио и приберете в хладилник.
Останалата част от тестото разделете на 6 равни топки, всяка от които оцветете със сладкарска боя в цветовете на дъгата. Всяко от цветните топчета разточете на правоъгълник с дебелина 5 мм, увийте го с фолио и приберете във фризера за 20 мин.
Разбийте белтъка с водата, които ще послужат за слепване. Наредете един върху друг замразените цветни правоъгълници, като между тях мажете белтъка с водата за слепване. Така слепените слоеве нарежете на филийки с дебелина, равна на височината на формата за изрязване на сърчица, която ползвате. С нея изрежете сърчица от филийките, така че всяко да има от шестте цвята дъгата.
Получените сърчица наредете едно върху друго, като мажете помежду им с лепилото от белтък и вода. Увийте ги във фолио и приберете във фризера за 30 мин. Замръзналата колона от сърчица намажете с лепилото от белтък и вода и започнете да облепяте с парчета от отделеното неоцветено тесто до получаването на цилиндър.
Намажете този цилиндър с лепилото и го оваляйте в цветните захарни топчета. Сложете във фризера за 1 час.
Нарежете сладките на филийки и ги наредете в тава за печене. Печете 10 мин във фурна, загрята до 170 градуса.