Начин на приготвяне
Смесете в купа прясното мляко- леко затоплено, маята, захарта и 150 г от брашното. Така получената кашичка покрийте с кърпа и оставете да шупне за 10-15 минути.
Към шупнатата смес пресейте останалото брашно, сипете лъжичките сол, пармезан, зехтин и подправки.
Замесете гладко еластично тесто и го оставете на топло да втаса за 40 минути, след това премесете отново.
От втасалото тесто оформете три еднакви фитила и всеки от тях нарежете на около 15-18 късчета .
Намазнете или покрийте с хартия за печене форма за хляб или правоъгълна форма за кекс с вместимост 1 литър.
Късчетата тесто от първият фитил направете на топчета - не е нужно да са напълно еднакви по размер, нито да са с идеална форма. Подредете ги на дъното на формата, оставяйки разстояние. Намажете ги със разтопено масло и поръсете с част от кашкавала - настърган.
От втория фитил също формирайте топчета и подредете върху другите - и тях намажете с масло и поръсете обилно с кашкавал. Завършете, подреждайки и трети пласт топчета от последният фитил, а тях намажете само с масло. Остатъка от кашкавала заделете.
Така оформения хляб оставете на топло да втаса за 40 минути - 1 час. Може и да пъхнете в загрята на 40 градуса фурна.
Изпечете хлебчето за около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Ако забележите, че започва да почервенява прекалено, покрийте го с алуминиево фолио.
Готовия хляб поръсете с остатъка от кашкавала и пъхнете за 2-3 минути отново във фурната, за да се разтопи.
Поднесете Golden cheese bread топъл в центъра на вашата трапеза, за да си чупи всеки на масата от пухкавите кашкавалени топчета с леко хрупкава коричка.
Добър апетит!