Свинска плешка с гъби и картофи в глинен гювеч

24/12/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5118913255
Приготвяне30 мин.
Готвене135 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 578
  • Преглеждания за месеца396
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчуците - лука на тънки полумесеци, картофите и гъбите на средно големи парчета.

Натъркайте месото със сол и черен пипер. Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Запържете месото от всички страни до златисто за около 10 мин.

Междувременно подредете от гъбите на дъното на глинения гювеч.

Поставете запърженото парче месо върху гъбите.

В мазнината в тигана сипете лука на полумесеци. Поръсете със захар, разбъркайте и намалете силата на котлона до слабо. Оставете лука да с готви около 15 мин и да се карамелизира. Наредете отстрани около плешката картофи и гъби.

Върху месото сипете карамелизирания лук. Сипете сметаната за готвене в гювеча. Ако желаете по-рядък и повече сос, добавете и бульона.

Имайте предвид, че гъбите ще отделят течност. Захлупете гювеча със свинско и поставете в студена фурна.

Включете първоначално за около 20 мин на 250°C. След това намалете на 180 C и гответе още около 90 мин.

Сервирайте месото нарязано с гарнитура от зеленчуците и сос.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар