Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото Брияни с киви и горски гъби

Ризото Брияни с киви и горски гъби

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Ризото Брияни с киви и горски гъби
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ако не сте и помисляли да приготвите ризото с киви, вече смело може да мислите в тази посока"

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г за ризото
  • гъби - 250 г микс горски
  • киви - 2 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 20 г замразен или от консерва
  • зеле - 1/4 ч.ч. фино нарязано
  • лук - 1 бр., фино нарязан
  • домати - 1 бр. нарязан на малки кубчета
  • чили - 1/2 ч.л. прах
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в тенджерка с 3 чаши леко подсолена вода. Гответе го за около 15 минути при висока температура и след това намалете пламъка. Сложете капак и оставете на страна.

Почистете и нарежете на кубчета зеленчуците. Запържете зеленчуците, включително граха заедно с прах чили и малко сол и зехтин, за около половин час (с изключение на доматите).

Стрийте отделно доматите и разбъркайте добре. Задушавайте за около 10 минути. Добавете всички зеленчуци, които преди това са били запържени.

В тиган с малко зехтин разбъркайте гъбите и нарязаното киви на висока температура за 2 минути до омекване. Добавете пържените гъби и киви към ризотото и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: