Начин на приготвяне
Започнете с подготовката на месото. Измийте и подсушете със суха кърпа. За свинските пържоли направете микс от сол, черен пипер, червен пипер, кимион и чубрица и ги овкусете.
Пилешките пържоли поръсете само със сол и черен пипер на вкус, а бекона нарежете на кубчета.
След това измийте ориза по течаща вода и нарежете зелето на ситно.
На дъното на глинения гювеч поставете бекона и 2 с.л. зехтин, след това ред зеле, ред ориз, свинските пържоли, дафинов лист и 2 зърна бахар. На следващият ред сложете отново киселото зеле, ориз, пилешките пържоли, дафинов лист и 2 зърна бахар. Завършвате с ред зеле, ориз, селска наденица, дафинов лист, две зърна бахар и покрийте с 2-3 листа кисело зеле.
Добавете зелевия сок и виното. Поставете гювече в студена фурна и включете на 200 градуса. След 1 час намалете на 150 градуса и печете още 3 часа.
Поднесете капамата, докато е още топло и във всяка порция сложете от зелето с ориза, свинска, пилешка пържола и наденица и разбира се чаша хубаво червено вино.
Да ви е сладко!
Забележка: По желание на всеки ред може да поръсвате по щипка сол и черен пипер, но имайте предвид, че зелето е достатъчно солено и има опасно да прекалите със солта, така че може само черен пипер да добавите.