Коледна семейна капама

ИвайлоИвайло
Чирак
2113056
Коледна семейна капама
Снимка: Ивайло
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
280 мин.
Порции
8
"Майсторлък и мерак, това са двете най-важни рецепти за приготвянето на Коледна семейна капама - затова се получава толкова вкусна!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • пилешки крилца - 4 бр.
  • суджук - 1 бр. телешки, суров
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • сарми - 8 бр. зелеви
  • олио - 2 с.л.
  • свинска мас - 2 с.л.
  • стафиди - 40 г
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • черен пипер - 10 зърна
  • кисело зеле - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на глинен съд се поставят 2-3 листа зеле, нареждат се свинско месо разфасовано на порции, пилешките бутчета, пилешки крилца, сармите, телешкия суджук и стафидите.

Между всеки ред месо се слага кисело зеле, нарязано на ситно, а най отгоре се завива с 2-3 зелеви листа.

Ястието се залива със зелева чорба и вода, колкото да покрие продуктите. Поставя се свинската мас, олиото и всички подправки.

Гювечът се затваря с капак и се поставя в студена фурна. Включва се на пълна мощност.След като заври, се намалява и се пече около 180 минути при 160 градуса.

Бележка: Ако не знаете как да си приготвите сармички, вижте тази рецепта за постни сарми с кисело зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: