Начин на приготвяне
На дъното на глинен съд се поставят 2-3 листа зеле, нареждат се свинско месо разфасовано на порции, пилешките бутчета, пилешки крилца, сармите, телешкия суджук и стафидите.
Между всеки ред месо се слага кисело зеле, нарязано на ситно, а най отгоре се завива с 2-3 зелеви листа.
Ястието се залива със зелева чорба и вода, колкото да покрие продуктите. Поставя се свинската мас, олиото и всички подправки.
Гювечът се затваря с капак и се поставя в студена фурна. Включва се на пълна мощност.След като заври, се намалява и се пече около 180 минути при 160 градуса.
Бележка: Ако не знаете как да си приготвите сармички, вижте тази рецепта за постни сарми с кисело зеле.