Торта Малиново Кадифе

26/12/2018
"Животът е прекалено кратък, за да се притеснявате за килограми и калории, затворете очи и се насладете на това малиново съвършенство "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 603
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе си две кръгли форми за печене с диаметър 20-24 см. Покрийте дъната им с хартия за печене. Включете фурната да загрява до 180 градуса.

2. За блатовете, разбийте маслото със захарта докато побелее. Добавяйте едно по едно яйцата и разбийте на пухкаво кремче.

3. Сипете лимоновия сок, оцета, содата, ваниловата захар и малините, намачкани на пюре. Налейте и прясното мляко.

4. Пресейте към сместта брашното с бакпулвера и какаото и разбийте за кратко до хомогенност.

Ако желаете да придадете наситено червен цвят на вашата торта, добавете си червена сладкарска боя. По принцип истинската торта Червено кадифе е наречена така поради леко червеникавият оттенък получаваш се от реакцията между какаото и содата бикарбонат. С времето желанието за по- наситен цвят е наложило и добавяне на сладкарска боя за по- голям ефект.

5. Сместта за блатовете разпределете равномерно по равни количества в двете приготвени форми и изпечете за около 30 минути. След изваждане от фурната, оставете да изстинат напълно върху решетка. Ако сте ползвали форма с диаметър 20 см. и блатовете са дебели може да ги срежете и получите 4 бр. за по-висока торта.

6. Разбийте крема сиренето със пудрата захар. Отделно разбийте сметаната със ванилията на пухкав сняг. Сипете я към крема сиренето и разбъркайте с плавни движения в кръг докато получите еднородна смес. Приберете в хладилник да стегне.

7. Надупчете единият блат с вилица и сиропирайте със загретите и смесени прясно мляко и малинов ликьор. Оставете да изстине.

8. За да сглобите тортата намажете обилно с крем сиропираният блат. Отгоре положете другият и също напоете с мляко и ликьор (по желание може да оставите и сух) В случай, че сте получили 4 блата с по-малък диаметър си редувайте на същият принцип - блат/крем.

9. С останалият ви крем намажете обилно цялата торта и отгоре украсете с малини.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар