Щолен без мазнина

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
216
745
611
430
1
24/12/2018
"Специално за онези, които внимават какво хапват дори по празниците - ароматен щолен без мазнина "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо658
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете, като нарежете всички сушени плодове на големината на стафидите и ги смесете в купа. Изцедете сока от портокала и залейте с него сушените плодове и оставете да се накиснат за 15-20 минути, докато подготвите останалите неща.

Нарежете орехите на чопър, но не прекалено ситно, да се усещат.

В купа разбийте яйцата, след което добавете захарта и разбийте отново, докато се разтвори напълно. Към тази смес добавете настърганата кора от лимона, канелата и добавяйте по малко брашно, докато бъркате.

Бакпулверът се разбърква предварително в брашното. След като изключите миксера, добавете орехите и бъркайте вече с шпатула. Накрая добавете и накиснатите плодове заедно със сока, разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.

Изсипете я в тава с незалепващо покритие, печете на 180 градуса на предварително загрята фурна за около 40-50 минути до готовност. Изпробвайте с дървена клечка за зъби, трябва да не остават трохи по нея, което означава че щоленът е изпечен.

След като извадите коледния сладкиш, поръсете с пудра захар.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар