Пълнени сухи чушки с орехи и лук

11/03/2019
"Постите са чудесен начин да откриете някои от най-вкусните позабравени специалитети на Българската селска кухня"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сухи чушки - 10 бр.
  • орехи 1 ч.ч.
  • лук - 4 глави
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме сушените чушки във вряла вода и ги почистваме от семките.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с олиото и червения пипер до омекване.

Прибавяме нарязаните на едро орехови ядки, черния пипер и сол.

С готовата смес пълним чушките, които редим в тава, заливаме с топла вода и печем в умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар